Boodschappen doen, een must of een beleving?

Op 27 maart 2013 opende Jumbo Foodmarkt haar deuren. Het is een uniek supermarktconcept in Nederland.  De winkel heeft een vloeroppervlakte van 6.000 m² ,waar naast de verkoop van supermarktproducten ook, verschillende nationale en internationale gerechten ter plaatse worden bereid door koks. De gerechten kunnen naar wens worden meegenomen naar huis of worden opgegeten in het hiervoor bestemde Foodmarkt Café.

Plattegrond Jumbo Foodmarkt

Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet. Ze kunnen bij verschillende afdelingen producten proeven en verdienen hier een stempel mee. Hebben ze alle stempels verzameld dan kunnen ze deze inleveren bij de Servicedesk.  Iedere paar maanden wordt er een kind uitgeloot die samen met drie vriendjes pizza’s en taart mogen maken in de verschillende keukens.

Is dit nu wel wat mensen willen of gaat dit concept te ver en wat zijn de gevolgen voor de andere branches?  Als ik boodschappen ga doen, wil ik dit vaak zo snel mogelijk doen. Vaak vind ik het al lastig om tussen de verschillende merken en producten te moeten kiezen. Bij Jumbo Foodmarkt zijn haast alle A-merken wel te vinden. Het hele idee van boodschappen doen wordt veranderd in een avondje uit.

Ook voor de horeca heeft dit gevolgen. In het Foodmark Café kunnen mensen een hapje eten en wat drinken voor de productprijzen van een supermarkt. Bovendien zijn er veel koks werkzaam in de verschillende keukens die voorheen werkzaam waren in (sterren)restaurants. Doordat het uurloon nu binnen de supermarkt CAO valt en de uren vaak aangenamer zijn dan die van een restaurant, verplaatsen dus veel goede koks van de horeca- naar de supermarktbranche.

Grenzen vervagen, maar is dit nu wat de consument wenst?

3 comments to Boodschappen doen, een must of een beleving?

  • @ Nancy Vermeulen

    Het is niet zo zeer dat ik twijfel. Het is een uniek en leuk concept! Wat ik me alleen afvraag wat de volgende stap wordt om beleving te creëren. Straks is dit concept niet meer uniek, doordat andere bedrijven het gaan kopiëren. Ik ben benieuwd wat dan de gevolgen gaan zijn, met wat voor plannen gaan ze dan komen? Het is leuk dat een winkel zo groot is en er van alles is te doen, maar als ik alleen maar een pot mayonaise nodig heb hoop ik toch echt binnen 10 minuten klaar te zijn.

  • Naar mijn mening kan dit concept ook werken. De huidige consument wil steeds meer en de vraag naar beleving stijgt ook. Consumenten worden op deze manier naar de winkel getrokken, omdat het iets unieks en onderscheidend is. Boodschappen doen wordt niet meer een must maar een beleving!

  • De hedendaagse consument wil van alle gemakken voorzien zijn. Ik heb net als jij mijn twijfels of dit concept juist is. Natuurlijk is het makkelijk als je, naast je boodschappen halen, een kopje koffie kunt drinken. Maar om win-acties te houden zodat kinderen taart en pizza mogen bakken in een supermarkt vind ik een beetje overdreven. Dat grenzen vervagen is een logische ontwikkeling, aangezien bedrijven aan de hoge verwachtingen van consumenten moeten voldoen en dus hun aanbod uitbreiden of zich specialiseren naar een bepaalde doelgroep.