De doordeweekse drukte opzoeken voor de Commerce Kruisland!

Op 19 november zijn wij naar Kruisland afgereisd met vijf leerlingen en een begeleider. We zijn uitgenodigd door de manager van het restaurant Hans van Aalst. Hans van Aalst is een enthousiaste horeca ondernemer en bij aankomst konden we gelijk merken dat we met een ervaren horeca man te maken. We werden gelijk op ons gemak gesteld en erg goed verzorgd. Hans begon al snel vol enthousiasme te vertellen over het restaurant. Naast dat de Commerce Kruisland een restaurant is, heeft het ook verschillende zalen voor feestjes en partijen.

Het vraagstuk van deze labdag was:

Hoe kan de zakelijk markt het beste worden aan getrokken in de doordeweekse dagen? Na de uitleg van Hans kwam het er eigenlijk op neer dat er doordeweeks meer gasten moeten komen, het maakte niet uit welke doelgroep dit was.

Wij zijn met een groep van vijf studenten: Lieke, Joelle, Daphne, Lisa en Wessel met dit vraagstuk aan de slag gegaan. De groep besloot na een overleg dat er naast de zakelijke markt ook naar recreatie markt gekeken moest worden, maar het belangrijkste was misschien wel hoe deze groepen bereikt kunnen worden. Er is bij deze labdag niet perse naar het aangegeven stappenplan gekeken, maar uit automatisme verliep deze dag naar behoren. Uiteraard kregen we af en toe advies van onze begeleider.

Na goed gebrainstormd, vergadert en nagedacht te hebben zijn we uiteindelijk op een aantal aanbevelingen gekomen. Uit ons onderzoek bleek dat de Commerce Kruisland al veel verschillende activiteiten organiseert maar deze beter moet communiceren naar het publiek toe. De belangrijkste aanbevelingen aan de Commerce Kruisland waren: het opzetten van een aantal bedrijfsuitjes waarbij er eerst een mogelijkheid is om te vergaderen. Het bedrijfsuitje gaat uiteraard in combinatie met een diner in het restaurant. Om de bedrijven te bereiken zal er een aantal borrels worden georganiseerd waarbij de concepten worden uitgelegd en laten zien. Daarnaast zijn verschillende kleine adviezen gegeven.

Om eerlijk te zien was niet elke aanbeveling of advies een goed idee, sommige waren al eerder geprobeerd of niet mogelijk bevonden. Maar het belangrijkste was dat sommige aanbevelingen en adviezen wel positief werden ontvangen en daar doen wij het als Leisure Design Lab!

Comments are closed.