Kersen & Whisky

Kersen & Whisky, je zou misschien denken wat een rare combinatie. Maar bij De Heische Hoeve is dit heel normaal. Zij zijn experts op het gebied van kersen, whisky, bedrijfsuitjes, groepsaccommodaties en bruiloften.

Op dinsdag 10 november bezochten de studenten van het Leisure Design Lab De Heische Hoeve in Loosbroek. Het team bestond die dag uit Lisa, Daphne, Anne, Marit, Melissa, Joëlle en als begeleidende docent Goof Lukken. De dag begon met een leuke rondleiding van Dennis Hurkmans een van de eigenaren. Zelf omschrijft hij de Heische Hoeve als ‘een combinatie van een kersenteeltbedrijf met distilleerderij en proeflokaal met een gastvrije vergaderboerderij met 26 hotelkamers aan de rand van natuurgebied De Maashors’.

Dennis, een enthousiaste spreker, nam de studenten mee over het terrein van De Heische Hoeve. Waar hij ze van alles over het bedrijf en de omgeving vertelde. Erg indrukwekkend vonden de studenten de uitgestrekte kersenteelt, het trouweiland en de distilleerderij waar een grote ketel stond om eigen kersenlikeur en whisky te maken.
Na de rondleiding gingen de studenten snel aan de slag met het ‘probleem’, die luide als volgt: moet Dennis de kersenteelt behouden en hoe kan hij deze het beste inzetten. En heeft het toekomst om de whisky destilleerderij uit de breiden op zijn 2de stuk grond. De studenten gingen eerst in groepjes wat achtergrond informatie zoeken over wat er nu al op de markt is en de wensen en behoefte van de doelgroep werden in kaart gebracht. Later werden deze bevindingen gedeeld en kon het brainstormen beginnen… Na 5 uur, een lunch en heel veel biologische thee verder was het moment daar. De studenten hadden de hele dag ijverig gewerkt aan een passend advies voor Dennis en zijn bedrijf.

Het eindoordeel luidde als volgt: de kersen teelt moet Dennis zeker behouden, dit biedt veel kansen voor een brede doelgroep. Echter moet hij hier wel een hele ‘experience’ van maken met een verhaallijn en een storyteller. Alles moet te maken hebben met kersen en het moet een compleet plaatje zijn. Op die 2de locatie kan een ‘whisky estate’ worden aangelegd, hier kunnen bezoekers het proces van het maken van een whisky zelf ondergaan door een kijken te nemen achter de schermen. Ook kunnen er whisky’s worden geproefd, sigaren gerookt en lekker gegeten worden in het restaurant. Een grote investering, maar dit zal snel kunnen worden terugverdient door de groeiende markt in Nederland en het buitenland.

De studenten van het Leisure Design Lab hebben genoten van deze leerzame dag bij De Heische Hoeve!

Comments are closed.