Nieuwe doelgroep voor een nieuw product bij Buitengewoon Twente

Deze labdag vond plaats op school, op de locatie van de NHTV aan de Sibeliuslaan. Het was een atypische labdag voor de begrippen van labdagen omdat de ondernemers niet aanwezig waren tijdens de labdag. Bij de aanvang van de labdag hebben we direct contact met gehad via Skype. Zodra de verbinding was verbroken hebben we alles met elkaar gedeeld. We zijn ook met z’n allen begonnen aan een brainstorm sessie om te bekijken of we nog tegen meer vragen aan zouden lopen zodat we de ondernemer nog konden bellen om op deze vragen antwoorden te krijgen.

In eerste instantie hadden wij allen het idee dat de ondernemers echt iets wilde doen met het thema Twente en dat ze dit ook in het product naar voren wilden laten komen. Het product wat ze nu aan het ontwikkelen zijn is de Tentcaravan. Hierin willen ze een speciale ervaring bieden door vergaderingen hierin te organiseren. We vonden het moeilijk omdat we niet helemaal voor ons zagen hoe je dit product, de Tentcaravan, kon binden met Twente. De centrale vraag was dan ook in eerste instantie: “Hoe kunnen we het product de Tentcaravan in combinatie met de locatie Twente voor de zakelijke markt in de markt zetten?”

Echter bleek na een telefoongesprek met de ondernemers dat dit niet helemaal de bedoeling was. Dit nieuwe product hoefde niet direct in lijn te staan met iets unieks van Twente. We zijn dan ook heel breed gaan denken en hebben daarbij ook gedacht aan het feit dat de Tentcaravan net zo goed in Amsterdam kon staan.

Hierbij was dus een marketingplan een gegeven dat gemaakt moest worden. Nu hadden we maar een paar uur dus we hebben hierbij de rode draad van een marketingplan uitgewerkt. De doelgroep waarvan wij denken dat het goed past bij dit product/concept was de persona Nora. Dit is een persona die door het NBTC gebaseerd is op het mentality model van motivaction. De groepen van het mentality model die samen de persona Nora vormen zijn: de postmoderne hedonisten en de postmaterialisten.

Hiervoor hebben we uitgewerkt in welke sectoren deze persona meestal werkt, dus welke sectoren ook het beste uitgedaagd kunnen worden dit product uit te proberen. Daarnaast hebben we gekeken naar op welke manier deze groep het liefst aan gesproken wil worden, welke communicatiemiddelen ze het meest gebruiken en nog veel meer.

We hebben ons advies gepresenteerd aan de ondernemers via een gedeeld scherm op skype met een powerpoint presentatie. Het was een zeer geslaagde labdag waarin de ondernemers zeer tevreden waren met het advies.

Comments are closed.