Help

Op deze pagina tref je hulp en ondersteuning aan bij deze Community.

Verschil voor- en achterkant van de site

Lezen en bekijken van de community doe je via de “voorkant” van de site, via de link www.leisurecommunity.nl.

Wil je een post plaatsen of een reactie, dan dien je in te loggen op de site en wel via de “achterkant” van de site. Hiertoe heb je een wachtwoord gekregen, waarbij we er vanuit gaan dat je hier zorgvuldig mee omgaat! Je bent er zelf verantwoordelijk voor. De “achterkant” van de site bereik je door te klikken op “Login” in de navigatiebalk of via de link www.leisurecommunity.nl/login.

Je profiel invullen

LET OP: vul je profiel en je foto in, op een serieuze manier; je profiel is openbaar en deze community wordt ook door het werkveld gelezen en derhalve is een serieuze en zakelijke opstelling (ook in je profiel en te plaatsen foto) vereist!

Na de eerste keer inloggen, vul je als eerste je profiel aan (ga naar “Profile” in linkerkolom); welke onderdelen dien je te doen?:

 1. Bij “Nickname”: hier vul je je achternaam in (verder niets). ‘Nickname’ moet je hier dus niet interpreteren als bijnaam of koosnaam!
 2. Bij “Display name publicly as” kies je voor je voor- én je achternaam (dus bijv. “Iris Pieters”). Dit is de naam waarop je op de site bekend bent, en dat dient je voor- en achternaam te zijn.
 3. E-mail: hier kun je je eigen e-mail adres invullen (mag NHTV- of ander adres zijn).
 4. Website: vul hier de link in naar je eigen profielpagina (Facebook, Hyves, Linkedin), of naar een website indien je die hebt.
 5. Bij “Biographical Info” vul je je profieltekst in; dit mag best informeel zijn maar zeker niet onzinnig, onbeleefd of niet ter zake. Het werkveld en je toekomstige werkgever leest mee! Beantwoord hierin in ieder geval de volgende vijf vragen:
  1. Mijn droombaan binnen de recreatiesector is: …
  2. Ik vind dit goede bedrijven (link naar hun site) binnen de sector (minimaal 3 bedrijven aangeven): …
  3. Ik heb al deze relevante werkervaring binnen ‘het vak’
  4. Ik heb al deze relevante opleidingen binnen ‘het vak’
  5. Maak deze zin af: Leisure is voor mij…..

 6. Bij “Password” kun je zelf een password kiezen en het standaard password dus veranderen. Let op: onthoud dit wachtwoord goed; het is door de docenten niet meer te achterhalen!
 7. Bij “Your Photo” dien je een pasfoto van jezelf te uploaden. Aangezien het om een kleine foto gaat, moet dit een pasfoto zijn. Een foto verkleinen kan o.a. via de site Fotoverkleinen.nl.

Kies tenslotte voor ‘Update Profile’. Je profiel kun je later uiteraard nog aanpassen. Vergeet je nieuwe wachtwoord niet (als je dit verandert)!

Het schrijven en publiceren van een post

 • Inhoud posts
 • Denk er bij het maken van je posts aan, dat je schrijft voor een breed lezerspubliek!! Geen “incrowd humor” dus of zaken die niet te begrijpen zijn voor een algemener publiek. Een en ander staat op internet, dus is in principe door iedereen te lezen!
  Verder: SPOOR IN JE POST AAN TOT HET GEVEN VAN REACTIES!! Daar gaat het namelijk allemaal om bij een community; het is Web 2.0 !!!
  Gebruik gerust foto- of videomateriaal wat je in je post kunt plaatsen om het verhaal te verlevendigen. Maak er wat moois en creatiefs van!!

 • Netiquette
 • Eerste belangrijke opmerking gaat over de “netiquette”. Dit zijn regels aangaande taalgebruik, omgang en teksten. Zie de afspraken die wij hierover met jullie willen maken via deze link op Wikipedia. Houd deze beleefdheids- en omgangsnormen in acht!

 • Teksten
 • Eenmaal ingelogd klik je in het linkermenu op “Posts” en vervolgens op het daaronder staande “Add New”.
  Je krijgt nu het Editor-scherm te zien. Hierin geef je eerst de titel van je post aan (maak er een zinvolle titel van, die uitnodigt tot lezen en die de lading dekt!), en daarna kun je in het lege veld de tekst van je post typen (of plakken). Als je gebruik maakt van plakken uit bijv. Word; let er dan op dat je alleen de platte tekst er in plakt en NIET de opmaakkenmerken. Opmaken dien je te doen binnen de community-omgeving.
  Je kunt met de knopjes boven de Editor teksten vet, schuin etc. zetten.
  Zie deze link voor uitgebreidere hulp bij de editor.

 • Foto’s
 • Met de knopjes boven de editor kun je ook foto’s toevoegen. Je kunt foto’s uploaden naar de community, maar beter nog is VERWIJZEN naar een foto die al ergens op het web staat.
  LET OP: de totale ruimte op het weblog is zeer beperkt. Een foto uploaden is op zich geen probleem maar probeer deze eerst te verkleinen tot een formaat wat werkbaar is op de community. Een 10 megapixel foto van 5 MB: daar kun je niks mee op het weblog (veel en veel te groot!!). Een foto verkleinen kun je bijv. ook handig online doen via Fotoverkleinen.nl.

 • Filmpjes
 • Voor wat betreft te plaatsen filmpjes: maak in dit geval uitsluitend gebruik van EMBEDDING van eerst naar Youtube geüploade filmpjes, en plaats geen films in de weblog ZELF. Dit ook weer i.v.m. de beperkte ruimte.
  Om een Youtube filmpje te gebruiken, klik je in het editor-scherm op het knopje “Video toevoegen” (2e knopje achter “uploaden/toevoegen”) en daarna (in de pop up) kies je voor “From URL”.

  In het vak kun je nu de URL plakken van het te gebruiken Youtube-filmpje. Stel dat de URL in de adresbalk, van dit filmpje nu is:
  http://www.youtube.com/watch?v=kbSNJBHCeW0
  Dan plak je deze URL in het vak; daaronder kun je er een titel aan geven. Na klikken op “Insert into post” staat het filmpje nu via een hyperlink in je post; voorbeeld: Promofilm Recron Juniorclub.

  Wil je je filmpje direct in je post afspeelbaar maken (“embedden”), dan typ je in de post-editor (zet deze wel op ‘HTML’ in plaats van op ‘Visual’!):
  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kbSNJBHCeW0]
  Na opslaan staat het filmpje nu direct afspeelbaar (= “embedded”) in je post (dus niet via een link).

  Voorbeeld:

 • Publiceren van je post
 • Je kunt je post tussentijds opslaan als “Save Draft” (rechterkant scherm) en klikken op “Preview” om te zien hoe het gaat worden. Is de post eenmaal naar je zin, dan kies je eerste de Category waar deze post in hoort (vink een keuze aan) en tenslotte klik je op de blauwe knop “Publish” om je post daadwerkelijk op het blog te laten verschijnen. En dan maar wachten op reacties!! Mocht er toch nog iets niet goed zijn aan je post, dan kun je deze later nog bewerken.

 • Publiceren van een post in de categorie “Fun with MRO”
 • Let op: indien je een post wil publiceren in de categorie “Fun with MRO”, dan dient deze post niet voor de hele wereld zichtbaar te zijn (alleen als je member bent van de community en ingelogd bent, mag je deze posts lezen). Afschermen van de posts in deze categorie doe je door (in het editor scherm) in het blok rechtsboven getiteld “Publish” achter “Visibility” te klikken op “Edit” en dan te kiezen voor “Private”. Je kunt de posts in deze categorie nu alleen lezen als je INGELOGD bent!

Het plaatsen van een reactie (comment)

Voor het kunnen plaatsen van een reactie, dien je ook ingelogd te zijn. Anoniem commentaar geven kan dus niet. Wil je dus een reactie plaatsen, log dan eerst in.

Tot slot
Hopelijk kunnen jullie snel aan de slag met deze korte help, en kunnen jullie zinvolle, creatieve en interactieve posts maken!! Zijn er verdere vragen, laat het weten, dan kunnen deze op de FAQ gezet worden.