Sprekers, ondernemers en studenten komen samen op de SLOTDAG!

Op woensdag 16 december 2015 werd de derde slotdag van het Leisure Design Lab georganiseerd. Deze slotdag stond in het teken van frisse blikken, waardoor er tweetal gastsprekers te gast waren. De twee gastsprekers waren niemand minder dan Wim  van Rooijen (Fountainheads) en Johan Lammers (Lammers Support Group). De organisatie van de slotdag: Daphne, Anne, Chantal, Melissa en Anne zich tijdens de dag laten zien van hun beste kant. Maar hoe en wat was de slotdag?


Samen innoveren

Het Leisure Design Lab 3.0 gaf van september tot en met december innoverende adviezen aan diverse ondernemers met een #frisseblik. Een van de kenmerken van het team 2015. Omdat het docentteam en studenten erg blij waren met de diverse bedrijven, wilde zij iets terug doen. Door middel van een ochtendprogramma en middagprogramma werd er voor de ondernemers een speciale dag georganiseerd. Tevens sloten de studenten hiermee de minor Leisure Design Lab af, waardoor zij na de kerstvakantie gaan beginnen met afstuderen bij verschillende bedrijven. Door middel van de twee gastsprekers kregen de ondernemers, docenten en studenten innoverende informatie over trends, ontwikkelingen en gastblijheid.

Team Leisure Design Lab 3.0

Omdat de ondernemers maar één dag kennis hebben gemaakt met zestal studenten, heeft Joey Kimmels meer verteld over het team. Joey legt in een korte prestatie uit wat de opleiding Functiegerichte Bachelor in Toerisme en Recreatie (FBTR) inhoudt en wat nu eigenlijk Management Toerisme (MT) is. Wilt u meer weten over het Leisure Design Lab, klik dan op: Leisure Design Lab 3.0

De toekomst komt steeds dichterbij

Wim van Rooijen, één van de gastsprekers van het bedrijf Fountainheads, nam ondernemers, studenten en docenten mee naar de toekomst. De toekomst die nog onduidelijk was tot voor dit inspirerende presentatie. Wim van Rooijen is een trendwatcher, een inspirerende man en vooral een innovatiegoeroe.an Rooije

Tijdens zijn presentatie, ook wel trend- en innovatiesessie werd er een wake-up call gehouden. Geen enkele aanwezige zou hetzelfde de collegezaal verlaten als dat hij/zij binnen was gekomen.

Wim van Rooijen nam ons mee naar het jaar 2040, welke pas over vijfentwintig jaar zou plaatsvinden, toch werd deze stap gemaakt. Innovaties en trends worden in de toekomst steeds belangrijker, niet alleen in de technologische wereld, maar ook op het gebied van de gezondheidszorg, onderwijs en ook de branche toerisme

Voorbeelden van de innovaties zijn 3D-printers, zelf bestuurbare auto’s en operaties die gedaan worden door robots. Een aantal jaren geleden was dit nog niet mogelijk, technologie gaat steeds sneller en sneller. Voor ondernemers was hiermee de b

oodschap van Wim van Rooijen erg duidelijk namelijk: blijven ontwikkelen, iets wat elke ondernemer moet blijven doen. De impact van technologie is namelijk zo ontzettend groot, dat er wel rekening mee gehouden moet worden. De presentatie van Wim van Rooijen gaf bij de ondernemers inzicht in het feit dat er meer is dan enkel de economische crisis, waarbij het gaat om meer omzet te halen. Kortom: technologie blijkt groeien en blijft zich ontwikkelen.

Blijheid bij de gast

Johan Lammers van Lammers Support Group was de tweede gastspreker van deze slotdag. Aangezien het om de minor Leisure Design Lab gaat, sloot deze masterclass/presentatie direct aan bij de ondernemers. Alle ondernemers van de slotdag waren gerelateerd uit de toerisme en recreatie branche. Johan Lammers hield een presentatie over gastblijheid, want zeg nou eerlijk: iedere ondernemer wilt toch dat zij/haar gast tevreden is en daarbij ‘blij’ is.

Eerder dit jaar waren Chantal en Daphne te gast bij zijn masterclass, mede dankzij de goede reflectie waren studenten, ondernemers en docenten blij met het feit dat deze meneer een masterclass kwam geven.

Ondernemers namen tijdens de presentatie foto’s van de dia’s omdat zij zeker wat konden met de inspirerende en motiverende woorden van Johan Lammers. Vooral horecaondernemers Ton Grimbrère en Hans van Aalst, vonden de gastblijheid presentatie eentje om te onthouden. Horecaondernemers zijn namelijk erg gesteld om de gastblijheid, ze willen namelijk dat de gast culinair geniet. Johan Lammers inspireerde niet alleen de ondernemers maar ook de studenten. Studenten van de minor Leisure Design Lab vonden namelijk het een interessante, inspirerende en vooral nuttige presentatie.

In de middag: lunchen, ervaringen en netwerken

Na het ochtendprogramma was het tijd voor een korte break: Shirley, Anne, Daphne, Joyce en Tina hebben voor een uitstekende lunch gezorgd, waarbij het voor de ondernemers, gastsprekers, docenten en studenten nergens aan ontbrak. Na de lunch was het tijd om met ondernemers ervaringen uit te wisselen, hoe keken zij tegen de adviezen aan en waar zitten eventueel verbeterpunten voor volgend jaar. Tijdens deze ervaringen werd het duidelijk dat bij het ene bedrijf beter advies werd uitgebracht dan bij het andere bedrijf, maar omdat de minor centraal staat aan de ontwikkeling van de student, vonden ondernemers dit niet erg. Zij waren vooral blij dat er een zestal studenten kwam kijken bij het bedrijf en daarbij aandacht besteedde aan het probleem dat zich voordeed. Na de labdagen te hebben besproken was het tijd voor ondernemers en studenten om de minor af te sluiten met een hapje en drankje. De slotdag was voor iedereen succes, hopelijk is het volgend jaar weer een succes.

Bij deze ook de complimenten richting de organisatie, welke de slotdag mede tot een succes hebben weten te brengen. Daarnaast nog het aandacht voor het volgende: bent u ondernemer of kent u een onderneming die hulp kan gebruiken bij een probleemstelling? Twijfel dan niet en neem contact op met Erik van Nuland, wie weet komt het Leisure Design Lab 4.0 u komend jaar helpen met een nieuwe #frisseblik

Comments are closed.