Een haalbaar concept van de Braksgroep?!

Op donderdag  november zijn vijf studenten van het NHTV Leisure Design Lab naar Braksgroep in Bakel.

Het bedrijf ontwikkeld onroerend goed in Zuidoost Brabant. De eigenaar van de Braksgroep heeft sinds 23 jaar een stuk bosgrond in bezit. Een gedeelte van dit gebied wil hij gebruiken voor recreatie. De vraag die bij het Leisure Design Lab werd gelegd luidde als volgt: Is een recreatief park in de bossen haalbaar?

Het park zou bestaan uit een horecagelegenheid, een zwemvijver, klauterbos, forellenvisvijver, karper visvijver en een klein speelpark. Om een beter beeld van het nieuwe park en de omgeving te krijgen hebben de studenten een rondleiding in de bossen gehad.

Na de rondleiding en een keukentafelgesprek met de ondernemer gingen de studenten aan de slag. De opdracht leek heel duidelijk; is het concept haalbaar? Het bleek een stuk lastiger om deze vraag te beantwoorden, want wanneer is iets haalbaar?

Voor een haalbaar concept is een doelgroep nodig. Het verzorgingsgebied in een straal van 25 kilometer bleek, na onderzoek, uit bijna 500.000 mensen te bestaan. Dit was volgens de studenten groot genoeg voor het park. Vervolgens werden de concurrenten geanalyseerd. Deze waren BillyBird Park Hemelrijk, de Wanroijse Bergen en de Gulbergen in Nuenen. De concurrenten hebben allemaal een strandbad met recreatiemogelijkheden, zoals een speeltuin of klimpark.

Wat maakt dit park zo uniek? Deze vraag rees bij de studenten, want de doelgroep zal alleen naar dit park gaan wanneer het uniek is. Vanuit deze vraag kwamen er twee scenario’s naar voren waarbij het park een unieke toevoeging in de omgeving bracht. Het speelpark kan puur voor fun staan. Hier kunnen de kinderen spelen op diverse speeltoestellen die gemaakt zijn van hout. Of educatie kan centraal staan in het speelpark. De kinderen zouden dan leren door middel van spelen.

In het uiteindelijke advies van het Leisure Design Lab raadde de studenten aan om een fun-park of educatief-park te maken, zodat er een duidelijk Unique Selling Point is. Voor dit element in het park zullen de bezoekers specifiek komen.  Wanneer dit duidelijk naar voren gebracht wordt, dan zal dit park volgens de studenten haalbaar zijn.

Voor de studenten was het een leerzame dag met een uitdagende opdracht, hiervoor willen wij de Braksgroep bedanken.

Comments are closed.