Van Agrarisch bedrijf naar bruisende speelboerderij!

Op 1 december 2015 zijn wij naar Hansweert, een klein dorpje in Zeeland gereisd. Wij waren uitgenodigd door Stephanie en Ronald van de Wouw. Zij zijn trotse eigenaren van een goedlopend agrarisch bedrijf maar zijn opzoek naar een nieuwe uitdaging. Ronald neemt het liefst het agrarische gedeelte voor zijn rekening, voor Stephanie wordt er een bruisende speelboerderij ontwikkeld. De ontwerpen beginnen al behoorlijk te vorderen en in samenwerking met Richard Geerts krijgt het concept al steeds meer handen en voeten. Het liefst wordt deze speelboerderij zo educatief mogelijk op een speelse manier.

Het vraagstuk wat Stephanie van de Wouw voor het Leisure Design Lab had, was:

Hoe kan de toekomstige speelboerderij op de markt gezet worden bij de verschillende doelgroepen? Daarnaast werd er ook gevraagd of wij na wilde denken over een invulling van de groepshoreca. Graag bieden zij namelijk zowel een à la carte als een groepsarrangementen aan in de horeca.

Onze groep bestond uit zes teamleden: Joyce, Shirley, Joey, Anne, Natalie en Marit. Ieder teamlid had van te voren een eigen taak gekregen en ook tijdens de labdag werd er het een en ander aan werk verdeeld. De labdag verliep anders dan gehoopt, als groep zaten we namelijk even in een dipje. Het stappenplan wat normaal gevolgd werd, verdween even uit het zicht. Richard Geerts was onze begeleider en een deskundige op het gebied van creatieve processen. Zo nu en dan kregen wij een duwtje in de goede richting van hem.

Na een dag zwoegen bleek toch dat wij als groep niet kritisch genoeg waren geweest. Stephanie bood zichzelf aan op verschillende momenten om al onze vragen te beantwoorden. Hier is te weinig gebruik van gemaakt. Wij willen onze complimenten geven aan Stephanie voor de open en eerlijke feedback die wij achteraf kregen van haar. Dit zorgt ervoor dat het lab door kan groeien.

Het Leisure Design Lab blijft een setting vol studenten die nog volop in de leer zijn, fouten maken mag en komt dus ook zo nu en dan voor. Iedereen kijkt ondanks dat nog wel uit naar een volgende labdag.  Wij zijn dankbaar voor deze labdag, volgende keer beter!

Comments are closed.