Zoete labdag bij Candy Traders

Op dinsdag 17 november zijn we met zes studenten van de NHTV Leisure Design Lab op labdag geweest bij Candy Traders in Almere.

Candy Traders is een bedrijf dat het Amerikaanse snoepconcept ‘Pucker Powder’ importeert naar Nederland en doorverkoopt aan leisure bedrijven als de Efteling, Toverland en snoepwinkels. Pucker Powder is een soort suiker in tientallen smaken waarmee je je eigen smaken kunt combineren. Het Pucker Powder is  door een buisje te vullen via een machine, speciaal voor Pucker Powder. De machine en de buisjes worden ook geleverd door Candy Traders.  Zij importeren voor 75% van het snoep uit China en werken nauw samen met deze leveranciers.

Na een warm ontvangst door Jan Koffijberg met koffie, thee en uiteraard snoep zijn we middels een rondleiding geïnformeerd over het bedrijf, de werkzaamheden en de probleemstelling. De probleemstelling van Candy Traders die de studenten van de Leisure Design Lab hebben behandeld luidde: “Hoe gaan we Pucker Powder verder in de markt zetten voor verhoging van de distributie?”

We kregen een mooie ruimte toegewezen achter in de bedrijfsruimte van Candy Traders. Na de uitgebreide rondleiding zijn we met de studenten en de docent begonnen met brainstormen. We kregen gelijk goede ideeën en zijn druk aan de slag gegaan om de ondernemer te voorzien van een interessant en bruikbaar advies.

Nadat we deelvragen hadden gemaakt en deze onder tweetallen hadden verdeeld zijn we begonnen aan het brainstormen. Om 12.30 kregen we lekkere broodjes en sap als lunch. Na de lunch hadden we weer genoeg energie om de adviezen goed uit te werken en de presentatie voor te bereiden voor de eigenaar.

Uiteindelijk zijn er drie duidelijke aanbevelingen gekomen om Pucker Powder beter op de markt te zetten en de naamsbekendheid in Nederland te vergroten. De aanbevelingen waren gericht op het beter vermarkten van het product en dus de naamsbekendheid vergroten. Vervolgens hebben we ook een advies gegeven om de Pucker Powder in te zetten bij grote speelparadijzen als Ballorig en Monkey Town met gebruik van storytelling en beleving. Daarnaast hebben we ook enkele aanbevelingen gedaan en een guerilla marketing bedacht. Tijdens de presentatie, die Shirley met passie heeft gepresenteerd, hebben we bovenstaande adviezen en aanbevelingen gepresenteerd aan de eigenaar van Candy Traders. De eigenaar reageerde erg enthousiast en hij gaf aan dat de uitkomsten hem erg aan het denken zette.

Wij willen Candy Traders bedanken voor de inspirerende dag over de snoepbranche en het beantwoorden van het leuke vraagstuk. We kijken terug op een zeer geslaagde, inspirerende en gezellige dag.

Comments are closed.